Om oss

coffee02Hej & välkomna till Rosteriet Vadstena! Vi finns i utkanten av vackra Vadstena på Östgötaslätten. Vi startade 2016 Östergötlands första mikrorosteri men har sedan 2013 försett event och festivaler runtom i Sverige med kaffe i vår Silverböna. Därodlat men närrostat lyder vår filosofi som bygger på samspel mellan böna, odlare och rosteri. Kvalitetsfokuserat kaffe är ett kaffe som är spårbart från kopp tillbaka till planta. Vår produktion är småskalig och hantverksmässig, varje steg i processen gör vi för hand. Nyfiken? Kolla in oss på våra sociala medier @rosteriet_vadstena Hjärtligt välkomna ut till oss!

        Malin, Malva, Mike & Mina

 
Vår rostmästare Mike är kock och restauranglärare med lång gedigen branscherfarenhet, utbildad vid bland annat Restauranghögskolan i Grythyttan. Men med en mor från kaffelandet Colombia har passion för kaffe aldrig funnits längre än en tanke bort. Genom ett av de större svenska kaffeföretagen blev Mike utbildad barista långt inom den stora kaffetrenden startade. Hans kafferesa startade tidigt och det egna rosteriet är därmed en dröm som gått i uppfyllning.

Mina, äldsta dottern i familjen, är också utbildad kock och självlärd barista. 2019 gick hon med som delägare i familjeföretaget och sen dess hittar ni henne i Rosteriets kaffebar. Mina sköter alla sociala medier och har hand om Rosteriets butiksdel. 

Yngsta dottern Malva jobbar heltid som kock och jobbar med oss på uppdrag.

Mamman i familjen sköter allt det administrativa och ser till att hela företaget rullar. 

Tillsammans är vi Rosteriet Vadstena.